Cégismertető

A Hungary Meat Kft Kiskunfélegyházán Közép-Európa egyik legkorszerűbb és kiemelten legnagyobb vágókapacitású vágóhídját alapította és működteti.
Az 1997. októberi cégalapítás eredményeként a legújabb technológiájú termelés, megbízható minőség, hatékony költséggazdálkodás és emberi erőforrás-gazdálkodás vált lehetővé. A cég 100.000m2-es telephelyen található, ahol a beépített hasznos terület nagysága 13.000m2. A foglalkoztatottak száma 500 fő.

A vágóhidat a hazai és nemzetközi higiéniai és élelmiszer-biztonsági előírások figyelembevételével tervezték és építették.
A vágóállatok beszerzésekor a vállalat szem előtt tartja a piaci igényeket, valamint a fogyasztók egészségét és biztonságát.
A cég jelenleg sertés feldolgozásával foglalkozik.
A sertésvágó termelési kapacitása 500 darab sertés óránként, ami éves szinten, műszakonként az 1.000.000 db-ot is meghaladja, a tavalyi év során pl. 905.000 db.
A sertéshús minősítése az Európai Unió általi EUROP minősítő rendszer alapján történik.
Az élőállat átvételétől megkezdve a hús kiadásáig számítógépes rendszer regisztrálja az egész termelési folyamatot.
A vágási tevékenységen kívül darabolást és csontozást végzünk főképp exportra. Az így kitermelt nemes húsrészek korszerű, igényes csomagolással előhűtött (vákuumos, védőgázas) valamint fagyasztott formában kerülnek a külföldi piacokra.

A cég kereskedelmi tevékenységének irányvonala, főként a következő országok ipari és kereskedelmi vásárlói felé irányul:
-Japán
-Korea
-Olaszország
- Spanyolország
-Oroszország
-Taiwan
-Szlovákia
- Románia, csak a főbb országokat említve.

A cég éves árbevétele megközelíti a 40 milliárd forintot, melynek 70%-a az export értékesítésből származik.

A HUNGARY MEAT Kft. célja a márkanév kialakítása, valamint a fogyasztók igényeinek figyelembe vételével egy olyan vállalati arculat felépítése, mely lehetővé teszi a folyamatosan növekvő piaci részesedés elérését és megtartását.